Wednesday, July 27, 2011

Perpisahan Ini - 1st Edition ft Aizat Amdan

Pertama kali dengar lagu ni di program muzik-muzik tv3...cam best jer..terus cari dlm internet ...teringat kenangan-kenangan dulu-dulu.masa masih muda remaja..kihkih.. kalau korang nk dengar lagu ni klik la link ni yer...enjoiiiii..sungguh menyentuh kalbu.(bg yang suka feling2) . juga lagu sedih bagi yang baru putus cinta..hehe

1st Edition

Aizat Amdan
Di sini bermulanya pertemuan yang terakhir
Kehilangan amat terasa di hati
Mungkinkah ini yang tertulis di tangan takdir

Ku terima perpisahan ini

Dulu kita satu jiwa satu impian
Susah dan senang kita bersama
Namun itu semua hanya sementara
Hanya lagu yang menjadi ingatan

Hanya lagu yang menjadi kenangan
Seandainya masa itu kembali semula

Ingin ku memiliki lebih dari itu
Mungkinkah ini yang tertulis di tangan takdir

Ku terima perpisahan ini
Perpisahan yang tak ku duga telah terjadi

Dirimu pergi biar ku sendiri

Beckham dedah gambar anak perempuan


Awien Heritage --> Sedikit ketinggalan untuk entry kali ni..sebenarnya nk post dah lama tp masa tidak mengizinkan..hehe..bos ada pejabat susah sikit nk update...artikal ni sumber dari akhbar kosmo online....Salah seorang pemain bola sepak yang paling aq minat David Beckham, yang telah mendapat anak perempuan. Jom -jom baca laporan dari KOSMO....


GAMBAR David Bekham mendukung anak perempuannya yang disiarkan di laman Twitter.

LOS ANGELES - Gambar anak perempuan bintang bola sepak England, David Beckham disiarkan di laman Facebook dan Twitter, lapor beberapa buah akhbar semalam.

Isteri, Beckham, Victoria yang merupakan bekas anggota kumpulan Spice Girls mendedahkan satu gambar tersebut di laman Twitter.

Beckham kemudian menghantar gambar Victoria bersama anak perempuannya itu di laman Facebook.

Anak perempuan Beckham yang bernama Harper Seven itu dilahirkan Victoria di sebuah hospital baru-baru ini.

Dalam gambar itu, Victoria mendukung anak perempuannya itu dengan keterangan gambar: "Anak perempuan daddy."

Salah satu gambar itu juga menunjukkan Beckham mendukung anak perempuannya.

Anak perempuannya itu sudah lama dinantikan Beckham kerana dia sebelum ini mempunyai tiga anak lelaki.

Tiga anak lelakinya itu bernama Brooklyn, Romeo dan Cruz.

Anak perempuan Beckham itu dilahirkan pada 10 Julai lalu melalui pembedahan.

Selepas pembedahan itu, Victoria menghantar mesej di Twitter dengan menyatakan: "Bayi Harper merupakan bayi yang paling comel pernah saya lihat." - Agensi


Sesuatu yang xdijangka

Mungkin semalam merupakan hari paling bertuah untuk aq kot... ye la xpernah-pernah dapat barang-barang free dari orang selain dari family sendiri...sape la aq ni nk dpt barang2 mhal kan..hehe(ayat sedih lok) huhuhu...tup-tup semalam dapat Handphone baru dari seseorang yang berhati mulia..tq-tq tuan yang memberi (walaupun dah berkali-kali aku ucp terima kasih pada dia semalam). hihi..Mungkin dia kesian kat aq kot tgk aku pakai tepon cap ayam (kate org ganung) hakhakhak...apa-apa pun aq bersyukur sangat2...niat mmg nk beli yang biasa2 jer...mhl2 xmampu...hehe...Walaupun korang rasa hp yang aku dpt ni biasa2 jer..aku tetap anggap ia begitu berharga..bukan senang nk dapat benda free kan kan kan....Korang nk tau x aku dpt hp ape????? nah ni jenama dia NOKIA E71

Nokia E71
Awien Heritage --> semua hp yang aq pakai start dari kolej hingga sekarang semua dari jenama NOKIA...mungkin kena dengan jiwa kot....


Tuesday, July 26, 2011

Westlife Akan Kembali Ke Malaysia

wahhh...lama xdengar khabar dari sekumpulan anak muda iaitu WESTLIFE...satu ketika dulu amat popular dikalangan anak muda termasuk la aq..hehe..apa yang nak dikongsi pada rakan2 semua ialah pertama sekali aq membeli album artis barat (yang ORI lagi u) pertama kali dngar lagu If I Let You Go terus jatuh cinta pada WESTLIFE ni...semua lagu2 westlife aq beli cd mp3 siap dengan lirik2 skali..(fanatik nya aq masa tu, dulu downlad2 ni mane ada lagi ) huhu...setelah lama menyepi tup2 pagi ni aku terbaca dlm satu portal Murai .com westlife bakal tiba kat KL pada oktober ni...mungkin ada hadiah untuk peminat2 yang merindui diorg..(aq salah seorang) hehe...klu korang nk baca artikal dari MURAI silala klik di link ni...enjoiiii


Westlife - Westlife
Album pertama yang dibeli dan masih lagi menyimpan kaset westlife sampai skrg (dulu jarang ada CD kat umh)

Westlife - Coast To Coast
Album kedua yang dibeli juga still dlm simpanan

Westlife ketika Berlima



Sekarang tinggal 4 0rang
Westlife Akan Kembali Ke Malaysia Oktober Ini



Awien Heritage ==> dulu penuh poster westlife didinding..

Harimau Malaya Pasti Mengaum...Malaysia Boleh

Semua tahu Pasukan Harimau kita ketinggalan 2 gol pada perlawanan pertama menentang skuad singa yang menyaksikan Singa membaham Harimau dengan 5 berbalas 3. Itu bukan bermakna Harimau mahu mangalah...Ayuh hero2 Malaysia pastikan kita menang di Stadium Bukit Jalil nanti..insyaallah amin...Lawan habis habisan....Malaysia Pasti Boleh!!!!!

Ayuh rakyat Malaysia kita bagi sokongan padu untuk memastikan skuad Harimau kita terus berjuang pada 28/07/2011 nanti di Bukit Jalil...

Wira-Wira Malaysia

Malaysia_vs_singapore_23_july_2011

Sunday, July 24, 2011

Rita Rudaini dan Aidil Zakuan kini bersatu

Sejuk rasa bila baca artikal pasal pasangan popular ni...ye la kan...ramai yang dah tahu perihal rumahtangga diorang...berkat kesabaran kedua-dua nya kini mereka kembali bersatu untuk masa depan anak-anak..tahniah2..seronok tengok diorang kan..hensem dan cantik...bukan apa sebenarnya Rita Rudaini antara artis wanita yang aq paling minat...suka sangat tengok muka dia...mungkin lawa kot...hehehe...paling suka bila Rita berlakon watak romantik ala-ala kasar gitu..dan paling suka bila Rita digandingkan dengan hero seperti Rosyam Nor dan Aaron Aziz seperti ada aura bila berlakon. Apa-apa pun semoga perkahwinan diorang kekal selamanya..amin....

ANAK SATUKAN KAMI

KUALA LUMPUR: “Saya tidak mahu ingatkan kisah lalu, lebih-lebih lagi anak kedua saya, Airit Qaqa Arjuna yang berusia dua bulan menyatukan saya dengan mereka (Aidil dan keluarganya).

“Buat masa ini, saya cuba fokus untuk menjadi ibu kepada dua anak dan isteri. Walaupun masing-masing sibuk dengan urusan kerja, kami tetap bersama meluangkan masa dengan anak,” kata pelakon jelita, Rita Rudaini Mokhtar, 35. (Klik link ini untuk baca artikal penuh dari akhbar Metro)

Myvi baharu jadi carian tertinggi di Google





KUALA LUMPUR - Kereta Myvi baharu edisi 2011 yang dilancarkan pada 16 Jun lalu menduduki tempat teratas dalam carian menerusi syarikat penyedia perkhidmatan Internet, Google sepanjang bulan lalu. Jurucakap Google Malaysia berkata, kereta kompak yang cukup popular di pasaran negara itu mencuri tumpuan bagi pelayar internet menggunakan perkhidmatan Google untuk memperoleh maklumat lanjut mengenainya.

"Menduduki tempat kedua carian paling kerap ialah filem Super 8 arahan J.J Abrams mengisahkan tentang beberapa orang remaja dan makhluk asing yang mula ditayangkan di pawagam pada 9 Jun lalu," Filem seram arahan Yusri KRU, Karak yang ditayangkan pada hujung bulan Mei lalu menduduki tangga ketiga.

Sumber : Kosmo Online

Awien Heritage --> salah seorang pemilik Myvi...:)

Saturday, July 23, 2011

Sifat Malu Mendatangkan Kebaikan


Hadith:

RASULULLAH s.a.w. bersabda yang bermaksud: Sifat malu itu akan menghasilkan kebaikan.

Riwayat Al-Bukhari dan Muslim

Huraian Hadith:

1. Sifat malu adalah suatu sifat yang terpuji. Sesiapa yang memilikinya akan terlepas daripada segala kejahatan kerana dengan adanya sifat malu kita tidak akan melakukan segala keburukan.

2. Sifat malu juga akan meninggikan darjat keimanan orang yang memilikinya.

Sumber: Jabatan Kemajuan Islam Malaysia

Tuesday, July 19, 2011

ALLAH MEMANGGIL KITA TIGA KALI SAHAJA.


BismillahirRohmaanirRohiem.

1) Panggilan pertama adalah panggilan Azan.

'Itu adalah panggilan Allah yang pertama. Panggilan ini sangat jelas terdengar di telinga kita, sangat kuat terdengar. Ketika kita solat, sesungguhnya kita menjawab panggilan Allah. Tetapi Allah masih fleksibel, Dia tidak 'cepat marah' akan sikap kita.

Kadang kita terlambat, bahkan tidak solat sama sekali karena malas. Allah tidak marah seketika. Dia masih memberikan rahmat Nya, masih memberikan kebahagiaan bagi hamba- Nya, baik hamba- Nya itu menjawab panggilan Azan-Nya atau tidak. Allah hanya akan membalas hamba- Nya ketika hari Kiamat nanti'. Terbayang kita masih melambatkan solat karena meeting lah, mengajar lah, dan lain lain.

Astaghfirullahal a'dzim.......

2) Panggilan yang kedua adalah Panggilan Umrah / Haji

Panggilan ini bersifat halus. Allah memanggil hamba-hambaNya dengan panggilan yang halus dan sifatnya 'bergiliran' . Hamba yang satu mendapatkan kesempatan yang berbeda dengan hamba yang lain. Jalan nya bermacam-macam. Yang tidak punya wang menjadi punya wang, yang tidak merencanakan, ternyata akan pergi, ada yang memang merencanakan dan terkabul.

Ketika kita mengambil niat Haji / Umrah, berpakaian Ihram dan melafazkan 'Labbaikallahumma Labbaik/ Umrotan', sesungguhnya kita pada saat itu menjawab panggilan Allah yang kedua.

Saat itu kita merasa bahagia, karena panggilan Allah sudah kita jawab, meskipun panggilan itu halus sekali.

Allah berkata, laksanakan Haji / Umrah bagi yang mampu'.

Subhanallah...... .

3) Dan panggilan ketiga adalah KEMATIAN.

Panggilan yang kita jawab dengan amal kita. Pada kebanyakan kasus, Allah tidak memberikan tanda tanda secara langsung, dan kita tidak mampu menjawab dengan lisan dan gerakan. Kita hanya menjawabnya dengan amal soleh. Karena itu , manfaatkan waktumu sebaik-baiknya. ..

Jawablah tiga panggilan Allah dengan hatimu dan sikap yang Husnul Khotimah.... .......Insya Allah Syurga adalah balasannya.. ...'

Diriwayatkan dari Abu Hurairah ra, Rasulullah Saw bersabda: *Pada hari kiamat akan keluar seekor binatang dari neraka jahanam yang bernama 'Huraisy' berasal dari anak kala jengking. Besarnya Huraisy ini dari timur hingga ke barat. Panjangnya pula seperti jarak langit dan bumi. Malaikat Jibril bertanya : 'Hai Huraisy! Engkau hendak ke mana dan siapa yang kau cari?'

Huraisy pun menjawab, 'Aku mau mencari lima orang:

1) Orang yang meninggalkan solat.

2) Orang yang tidak mau keluarkan zakat.

3) Orang yang durhaka kepada ibu dan ayahnya.

4) Orang yang bercakap tentang dunia di dalam masjid.

5) Orang yang suka minum arak.

Wallahu’alam.

Sumber dari Facebook rakan-rakan

Monday, July 18, 2011

Majlis Persandingan, Resepsi Farah AF2 & Johan

Selamat Pengantin Baru Kepada Farah Breep Breep dan Suami Johan. Selamat sudah...Semoga Kekal ke akhir hayat..amin..

Apa yang pasti Farah sungguh berseri2 muka nya..Jarang aku lihat artis yang kahwin muka berseri-seri mcm farah..Segala -galanya bagaikan kena dengan Farah..ok 0k mls nk bebal byk2 jom lihat gambar yang diambil dari G.i Photoshoot dan Oh Bulan.


Gambar Persandingan Farah AF2 & Johan

Renungan seorang suami..

Gambar Persandingan Farah AF2 & Johan

Sama cantik same hencem..hehe

Gambar Persandingan Farah AF2 & Johan
Gambar ni paling suka tengok....cam bidadari...cantikkkk

Gambar Persandingan Farah AF2 & Johan

Bagaikan Puteri...

Awien Heritage==> Minat Farah start dlm AF2..still sampai sekarang...suka part Farah gelak..hehe

Sunday, July 17, 2011

Orang-Orang Yang Didoakan Oleh Malaikat:-


-Orang yg tidur dalam keadaan suci
-Orang yg duduk menunggu solat
-Orang yg menyambung saf
-Orang yg duduk d tempat sembahyang setelah selesai sembahyang
-Orang yg melakukan solat subuh & isya' secara b'jemaah
-Orang yg m'doakan saudaranya tanpa pengetahuan orang yg didoakan
-Orang yg makan sahur
-Orang yg m'jenguk orang sakit

-Orang yg mengajarkan kebaikan kpd oang lain- semua makhluk berselawat kpdnya

Saturday, July 16, 2011

Datuk termuda di Britain

(DARI KIRI) Kelly, Davies, Tia dan Jordan Williams.
(DARI KIRI) Kelly, Davies, Tia dan Jordan Williams.

LONDON: SEORANG lelaki menjadi datuk paling muda di Britain pada usia 29 tahun selepas anak perempuannya melahirkan anak ketika berusia 14 tahun.

Shem Davies juga berusia 14 tahun ketika pertama kali dia menjadi bapa.


Kini anak perempuannya yang masih bersekolah, Tia melahirkan bayi perempuan seminggu sebelum hari lahirnya yang ke-15. Davies yang tidak bekerja - dan berpisah dengan ibu Tia iaitu Kelly tiga bulan selepas Tia dilahirkan - berkata dia sangat gembira dengan kelahiran cucunya.

Ava Grace diletakkan dalam inkubator selepas dilahirkan sepuluh minggu lebih awal - dengan berat kurang daripada 0.9 kilogram.


Namun, keluarga itu berkata Ava ‘baik-baik saja’ di unit rawatan khas bayi di mana dia dirawat di Bridgend, Wales Selatan. Davies berkata dia terkejut apabila Tia memberitahunya dia hamil hasil hubungan dengan teman lelakinya, Jordan Williams, 15.


Datuk - yang mempunyai anak lelaki berusia sembilan bulan dengan teman wanita barunya, Robyn Thomas berkata: “Pada satu minit Tia hanya bayi dan minit berikutnya dia hamil.

“Saya boleh mengherdiknya tetapi apa gunanya? “Saya tahu betapa sukarnya keadaan selepas ini kepada mereka kerana saya pernah melalui pengalaman sama pada usia itu.


“Saya tidak dapat menguruskan hal dengan baik ketika menjadi bapa ketika berusia 14 tahun.

“Saya tidak dapat menyesuaikan diri dengan situasi itu dan saya melarikan diri.“ Ibu Tia, pekerja kafeteria, Kelly, 30, berkata: “Mimpi ngeri saya ialah Tia akan mengulang kesilapan saya dan hamil pada usia muda.


“Saya selalu membebel kepadanya mengenai pencegahan kehamilan.” Davies dan Kelly yang berasal dari Bridgend, masing-masing menyokong Tia ketika dia menjaga Ava - generasi keenam keluarga itu.


Seorang rakan keluarga itu berkata: “Ia sukar buat Tia kerana apa yang dia inginkan ialah memeluk bayinya seperti ibu baru yang lain. Tetapi Ava perlu berada dalam inkubator.” Davies memberitahu temannya, dia belum lagi membasahkan kepala bayi itu sambil menambah: “Ia masih awal. Tunggu hingga dia keluar dari unit rawatan khas.”

Sumber : Metro

Awien Heritage ==> dunia-dunia....:)

Thursday, July 14, 2011

Hormatilah Ibu Sekalipun Berlainan Agama


Hadith:

DARI Asma' binti Abu Bakar r.a katanya:"Ketika terjadi genjatan senjata dengan kaum Quraisy, ibuku yang ketika itu masih musyrik datang kepadaku.

Lalu aku meminta izin Rasulullah SAW dengan berkata:"Ya Rasulullah! Ibuku datang kerana beliau rindu padaku. Bolehkah aku menemuinya?"Jawab Rasulullah SAW,"Ya boleh! Berjumpalah dengan ibumu."

Riwayat Muslim

Huraian Hadith:

1. Di dalam Islam suami dan ibu mempunyai kuasa yang besar. Kuasa suami ke atas isteri dan kuasa ibu ke atas anak-anak. Seseorang itu akan dimurkai Allah sekiranya dia menyakiti hati dua golongan tadi.

2. Rasulullah SAW pernah bersabda yang maksudnya: "Syurga itu di bawah tapak kaki ibu". Oleh itu anak-anak harus menumpahkan kasih sayang kepada orang tua mereka sekalipun mereka kafir dan ingkar terhadap Allah. Hal ini disebabkan ibu bapa adalah berhak mendapat penghormatan daripada anak-anak.

3. Anak-anak harus mentaati ibu bapa mereka yang beragama Islam dalam urusan hidup yang tidak bertentangan dengan Islam. Islam melarang keras anak-anak mencela atau memarahi ibu bapa dengan bahasa yang kasar tetapi haruslah menasihati mereka dengan baik dan sopan.

Sumber: Jabatan Kemajuan Islam Malaysia

Wednesday, July 13, 2011

resepi pertama untuk berfikiran positif


kejayaan hanya menunggu pada orang yang betul-betul mahu pusingkan badannya kehadapan dan bergerak menuju cita-cita

resepi selepas gagal:

  1. lupakan yang dahulu tapi ambil hikmahnya
  2. bina dunia baru dan matlamat
  3. jangan toleh belakang lagi
  4. jangan kesali apa yang berlaku
bila anda sudah bina matlamat baru dan dunia baru, perkara yang dah berlalu takkan menghantui anda lagi (walau apa pun berlaku dahulu). percayalah..dunia baru akan buat anda jadi manusia baru ( tak sama lagi mcm dahulu)..serta dunia baru nie anda belum alami lagi mahupun kembara lagi. jadi, ambil peluang ni untuk ceburkan diri dengan persekitaran baru.. insyaAllah, tapak baru yang anda bina ini nanti menjadi pemulaan untuk anda berjaya..

Sumber dari sharemotivasi

Lirik Hiasan Di Laman Rindu - New Boyz

http://3.bp.blogspot.com/-pxqrm7p8-Gk/TZLdVo7wVhI/AAAAAAAACTY/v35ZHkDIbxg/s1600/3637820543_0beaf48468_o.gif
(Newboyz diawal kemunculan)

Telah sekian lama sayang
Ku pahat nama mu di hati
Tak ingin rasanya berpisah
Rindu mu penawar sepi ku
Ungkapan akhir lahir di bibir mu
Cinta palsu...

Ku lempar segala kesalan
Demi cinta pada mu
Walaupun aku bisa tenggelam
Mungkin terkubur dalam kelemasan

newboyz Tomook
(Tomok sesudah bergelar juara OIAM)


Namun rindu ku ini semakin mendalam
Kasih di hati nyala bagai bara

Teguhnya tangkai bagai cinta ku
Namun berbunga hampa
Pedihnya ku hadapi perpisahan

Biarpun harapan ku telah hancur berderai
Kan ku hiasi kenangan ku laman rindu

Awien Heritge==> Lagu pertama New Boyz yang melekat dihati...masa dulu2 la..hihi

Tuesday, July 12, 2011

Gurauan Rasulullah SAW


Rasulullah SAW pun selalu bergurau.Baginda sering mengajak isteri dan para sahabatnya bersenda gurau untuk mengambil hati serta membuat mereka gembira. Namun usikan beliau tidak berlebihan, tetap ada batasnya.

Bila ketawa, baginda tidak melampaui batas tetapi hanya sekadar tersenyum. Begitu pula dalam bergurau, beliau tidak berkata kecuali yang benar.

Abu Hurairah RA pun menceritakan, para sahabat bertanya kepada Rasulullah SAW, “Wahai, Rasullullah! Apakah engkau juga bersendau gurau bersama kami?” Maka Rasulullah SAW menjawab dengan sabdanya, “Betul, hanya saja aku selalu berkata benar.” (HR. Imam Ahmad. Sanadnya Sahih)

Di syurga tiada orang tua

Rasulullah SAW pernah bergurau dengan nenek-nenek tua yang datang dan berkata, “Doakan aku kepada Allah agar Allah memasukkan aku ke syurga .”

Maka Nabi SAW berkata kepadanya, “Wahai Ummu Fulan! Sesungguhnya syurga itu tidak dimasuki orang yang sudah tua .”

Maka wanita tua itu pun menangis.

Kemudian Rasulullah SAW memahamkannya, bahawa ketika dia masuk syurga, tidak akan masuk syurga sebagai orang yang sudah tua, tetapi berubah menjadi muda belia dan cantik.

Lalu Nabi SAW membaca firman Allah SWT:

“Sesungguhnya Kami menciptakan mereka (wanita-wanita syurga) itu dengan langsung, dan Kami jadikan mereka gadis-gadis perawan, penuh cinta lagi sebaya umurnya.” (Surah Al Waqi’ah: 35-37)


Siapa lebih kuat makan.

Satu ketika, Rasulullah SAW dan para sahabat sedang makan buah kurma, biji- bijinya mereka sisihkan di tempatnya masing- masing. Beberapa saat kemudian, Ali menyedari bahawa dia memakan terlalu banyak kurma.

Biji- biji kurma sisa mereka berkumpul lebih banyak di sisi Ali dibandingkan di sisi Rasulullah SAW. Maka Ali pun secara diam- diam memindahkan biji-biji kurma tersebut ke sisi Rasulullah.

Kemudian Ali ra dengan tersipu-sipu mengatakan, “ Wahai Nabi, engkau memakan kurma lebih banyak daripada aku. Lihatlah biji-biji kurma yang berkumpul di tempatmu.”

Nabi pun tersenyum dan menjawab, “Ali, kamulah yang memakan lebih banyak kurma. Aku memakan kurma dan masih menyisakan biji-bijinya. Sedangkan engkau, memakan kurma berikut biji-bijinya”. (HR. Bukhori)

Siapa yang mahu beli budak ini??

Seorang sahabat bernama Zahir, dia agak lemah daya fikirannya. Namun Rasulullah mencintainya, begitu juga Zahir. Zahir ini sering menyendiri menghabiskan hari-harinya di gurun pasir. Sehingga, kata Rasulullah, “Zahir ini adalah lelaki padang pasir, dan kita semua tinggal di kotanya”.

Suatu hari ketika Rasulullah sedang ke pasar, dia melihat Zahir sedang berdiri melihat barang-barang dagangan.
Tiba-tiba Rasulullah memeluk Zahir dari belakang dengan erat. Zahir: “Heii……siapa ini?? lepaskan aku!!!”, Zahir memberontak dan menoleh ke belakang, ternyata yang memeluknya Rasulullah.

Zahir pun segera menyandarkan tubuhnya dan lebih mengeratkan pelukan Rasulullah. Rasulullah berkata: “Wahai umat manusia, siapa yang mau membeli budak ini??”

Zahir: “Ya Rasulullah, aku ini tidak bernilai di pandangan mereka”

Rasulullah: “Tapi di pandangan Allah, engkau sungguh bernilai Zahir. Mau dibeli Allah atau dibeli manusia?” Zahir pun makin mengeratkan tubuhnya dan merasa damai di pelukan Rasulullah. (Riwayat Imam Ahmad dari Anas RA)

Moralnya, Rasulullah SAW, adalah orang yang suka menebarkan kegembiraan dan kebahagiaan dalam kehidupan manusia. Walapun beliau menghadapi berbagai kesusahan yang bermacam-macm, namun beliau juga bergurau dalam batasan tidak bercakap sesuatu kecuali yang benar.

Selawat serta salam kepada junjungan Nabi Muhammad SAW.

Sumber : isuhangat.net

Lirik Lagu Beribu Sesalan - Jaclyn Victor/Shila/Ning Baizura


Ku susuri malam ini
Yang tidak berbintang sunyi sepi
Juga rembulan dah menghilang
Dalam kelam ku sendiri

Ku mencari hembus bayu
Yang selalu berbisik madah rindu
Kini membisu dalam sayu
Tidak ku temu suaramu


Kekasihku di jalanan yang berliku
Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu

Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini diiringi
Kisah janji dimungkiri lagi

(Chorus 1)

Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini
Diiringi, Kisah janji
Dimungkiri… Dimungkiri

Sia-sia ku
Mencintaimu
Setia padamu
Percayakanmu

Sebak dadaku
Retak hatiku
Luka jiwaku
Dihiris pilu

Beribu sesalanku

Monday, July 11, 2011

Lirik Lagu Kisah Hati – Alyah

Hatiku hatimu
Menjadi satu cinta
Ku rasa hadirmu
Menyempurnakan aku

Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir


Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini

Mungkin kita bersama
Nanti di atas sana
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya

Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

Awien Heritage ==> syahdu plak dengar lagu ni...

Saturday, July 9, 2011

Lirik Lagu Meraung - New Boyz


Menggigil tubuh ini
Melihat kau bersamanya
Tergamam aku tak terkata
Meraung di jiwa

Puas ku pertahankan
Cinta kita sejak dulu
Tapi sayang
Sikit pun tidak
Menghargai cintaku

Sia-sia saja
Pengorbanan dan kesetiaanku ini
Ku sangka kau permata
Rupanya duri paling berbisa

Ku pasrah dan berdoa
Semoga tabah jiwaku
Oh… tetapi bagaimana
Nak ku lawan
Jiwa yang siksa

Ke mana arah hendak ku tuju
Bila hatiku rindu padamu
Hendakku cari tapi tak guna
Kau bahagia dengan si dia

Dikamar sepi aku termenung
Terbayang bayang kenangan kita
Tidak ku sangka kau
Tergamak pergi
Saat ku masih perlukan mu

Ah…ah…ah…
Ah…ah…ah…

Meraung di jiwa
Apalah daya kiranya
Orang dah benci

Ah…ah…ah…
Ah…ah…ah…
Meraung di jiwa
Tapi tak pernah ku benci
Dirimu sayang



Awien Heritage ==> teringat plak zaman muda remaja dulu2...:)

Majlis Resepsi Tomok & Ayu, Macam Raja Jawa la pulakkk..


Lagi Gambar kahwin tomok dan ayu...yang ni plak nmpk cam maharaja jawa..huhu..

tomok raja jawa

tomok raja jawa

tomok raja jawa

tomok raja jawa

Foto ehsan dari Twitter para artis..mohon share k...tq

Awien Heritage --> pasni entry lirik lagu Meraung dari Kumpulan New Boyz...hehehehe...

Budak Melayu iras 'Mat Salleh'


MOHD. IZMEET (kanan) bersama isterinya, Siti Rubiah mesra dengan anak pertama mereka Puteri Sarah di Kuala Lumpur semalam.


KUALA LUMPUR - Tiada siapa sangka wajah comel seorang anak kecil, Puteri Sarah Mohd. Izmeet Iskandar, 3, yang mempunyai wajah mirip anak 'Mat Salleh' merupakan cahaya mata kepada pasangan Melayu Mohd. Izmeet Iskandar, 30, dan isterinya, Siti Rubiah Abdullah, 21.

Sesiapa sahaja yang melihat telatah anak kecil itu pasti tidak percaya dia ialah anak pertama kepada pasangan tersebut yang kini menetap di Taman Melati, Gombak dekat sini.

Mohd. Izmeet yang bekerja sebagai kontraktor Telekom Malaysia Berhad (TM) berkata, sejak anaknya lahir pada tahun 2008, anaknya itu menjadi tumpuan ramai ke mana sahaja dia pergi dan orang yang melihatnya tidak percaya Puteri Sarah ialah anaknya.

Katanya, peristiwa yang paling tidak boleh dilupakan ialah ketika selamat dilahirkan di Hospital Kuala Lumpur (HKL), doktor menyangka dia tersilap mengambil bayi orang lain hinggakan terpaksa membuat ujian asid deoksiribonukleik (DNA).

"Apabila ujian tersebut membuktikan Puteri Sarah ialah milik saya dan isteri, baru doktor tersebut akur," katanya ketika ditemui di sini semalam.

Selepas kejadian itu, menurut Mohd. Izmeet, doktor menyangka Puteri Sarah menghidap sejenis penyakit kulit atau genetik yang dikenali sebagai Albino, namun setelah menjalani satu ujian khas, sememangnya anak comel tersebut didapati normal.

Sumber Kosmo Online

Awien Heritage==> Kekuasaan Allah S.W.T..Subhanaallah...

Thursday, July 7, 2011

Burger terbesar di dunia


BRETT ENRIGHT (kiri) dan Nick Nicora mengangkat tangan di depan burger terbesar di dunia di Pleasanton, California pada 2 Julai lalu.

LOS ANGELES - Dua chef berjaya menghasilkan hamburger terbesar di dunia yang memerlukan masa selama 15 jam untuk dimasak dengan berat 352.44 kilogram (kg) di Pleasanton, California.

Burger itu dihasilkan oleh chef Brett Enright dari restoran Juicy's Outlaw Grill di Phoenix dan Nick Nicora yang merupakan tukang masak di syarikat makanan Ovations Food Services pada 2 Julai lalu.

Menurut Enright, dia mendapat idea untuk menghasilkan burger itu pada Disember lalu. - Agensi

sumber : Kosmo

Awien Heritage == > boleh bikin kenduri dengan burger ni...

Peminat hiasi kereta dengan lambang Man City

Aksi fanatik penyokong kelab Man City....apa-apa pom boleh..hehe...kalau macam ni nampak gayanya "My Love" ku kena perbanyakkan lagi koleksi2 Man United...hehe

MIKE RADCLIFFE (kiri) dan Shaun Donohoe dengan kereta mereka yang dihiasi dengan lambang kelab Manchester City.


MANCHESTER - Dua peminat kelab bola sepak Manchester City (Man City) menghiasi sebuah kereta Chevrolet yang dibeli di Amerika Syarikat (AS) dengan logo dan wajah bintang kelab tersebut.

Mike Radcliffe dan Shaun Donohoe membeli kereta buatan 1975 itu pada harga £15,000 (RM72,262) di Carolina, AS dan membayar sebanyak £5,000 (RM24,087) untuk kos penghantaran ke Britain.

Kos menghiasi kereta itu dengan gambar pemilik kelab tersebut, Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan dan wajah beberapa pemain di badan kereta selain kerusi dan bonet dihiasi lambang kelab berkenaan ialah £50,000 (RM240,874). - Agensi

Sumber dari Kosmo Online

Wednesday, July 6, 2011

Kenapa Orang Gila Tidak Sakit???????


Pernahkah kita terfikir, kenapa orang gila selalu sihat? Tidak pernah kita melihat ada orang gila berguling di tepi jalan sakit batu karang,terhencut-hecut kaki kena gout, minum ubat batuk, memakai koyok atau bahkan sakit gigi sekalipun.

Jawapannya adalah KERANA MEREKA TIDAK PERNAH STRESS !!!

1. Orang gila tidak pernah sakit kerana mereka tidak pernah stress. Mereka tidak pernah berfikir macam-macam. Makanan apa pun mereka makan. Tidak seperti kita. Sudah ada ayam goreng, masih mencari sate kambing. Sudah ada nasi lemak, masih mencari pizza, hotdog, dan lain sebagainya. Sedangkan orang gila tidak pernah minta makanan yang bermacam-macam. Makanan apapun asal namanya makanan tetap mereka makan. Malah nasi basi pun mereka makan, burger 2 hari pun OK lagi bak kata Nabil

Kedua, orang gila itu QANAAH. Mereka rasa bersyukur. Menerima apa pun pemberian Allah kepadanya. Tidak pernah menuntut macam-macam. Tidak seperti kita. Sudah diberi basikal, masih minta motor. Sudah ada motor, masih minta kereta. Sudah ada kereta nak juga jeling MPV atau SUV. Rumah dah cantik, masih saja selalu merasa ada yang kurang. Akhirnya beli ini beli itu, renovate ini renovate itu. Akhirnya hutang sana sini untuk keperluan tersebut. Apabila ketika hutangnya sudah menggunung, jatuh sakitlah dia.

Orang gila itu entah ada pakaian ataupun tidak, mereka santai saja. Kalau mengantuk, ya tidur saja. Mereka tidak perlukan tikar, apalagi katil dan tilam empuk. Ada kan antara kita yang tidak boleh tidur di atas tikar. Kerana sudah terbiasa tidur di springbed. Malah ramai yang tak boleh tidur tanpa air-cond.

Orang gila jarang sakit juga adalah kerana mereka selalu berbahagia. Mereka kan kelihatan selalu tersenyum. Betul kan? Orang yang selalu tersenyum pasti hatinya bahagia dan tenteram. Everething is running well, semuanya berlalu dengan baik-baik saja. Tidak pernah ada masalah. Kalaupun ada masalah, dia menganggap itu sebagai hiburan yang menyenangkan. Sebab tu diaorang sentiasa tersenyum.

Kesimpulannya, kalau korang hendak selalu sihat jadilah “orang gila”.

Maksud saya, hiduplah dengan Qanaah, kawal stress, control keinginan yang hendak bermacam-macam itu dan selalulah tersenyum. Mudah-mudahan korang selalu sihat!

Sumber dari isuhangat.net

Pemuda memukul nenek dalam keretapi......


Entry ini di copy and paste dari blog Chik Inn & Mazlin Nordin

Teruskan membaca.....

Ceritanya ada seorang pemuda yang dibicarakan di
mahkamah dengan tuduhan yang menjadi isu hangat :
"Memukul warga emas di dalam keretapi".

Hakim berkata kepada pemuda tersebut,

"Sekarang cuba anda ceritakan apa saja yang
sebenarnya terjadi secara lengkap dan detail.
Anda sangat kejam, berani memukul seorang nenek!"

Pemuda itu pun bercerita.

“Begini Tuan Hakim, tiga hari yang lalu saya naik
keretapi dari JB ke KL dari Stesyen Johor Bahru.

"Saya duduk berhadapan dengan seorang nenek tua".

Keretapi kemudiannya bertolak dan beberapa minit
kemudian sampai di stesyen Kulai.

Di stesyen Kulai ini keretapi berhenti untuk pemeriksaan
tiket...

Konduktor pun datang ke gerabak tempat saya berada,
dan tak lama kemudian menanyakan tiket saya.
Saya terus tunjukkan pada dia.”

Kemudian giliran dia meminta tiket nenek di hadapan
saya.

Dia mengeluarkan handbag dari begnya, dari dalam
handbag itu dia mengeluarkan dompet besar, dan dari
dompet besar itu dia mengeluarkan dompet kecil.

Dari dompet kecil itu dia mengeluarkan bungkusan,
terus dia buka bungkusan itu dan masih ada bungkusan
yang lebih kecil.

Bungkusan kecil itu dia buka, dan di dalamnya ada
kotak mancis.

Rupanya dia menyimpan tiketnya di kotak mancis itu.”

”Setelah diperiksa konduktor, dia menaruh tiketnya
lagi ke kotak mancis itu, lalu kotak mancis dibungkus
lagi pakai bungkus kecil itu, lalu bungkus besar,
lalu diletakkan dalam dompet kecil, lalu dalam dompet
besar, lalu dompet besar itu dimasukkan kembali ke
dalam handbag, lalu handbag-nya dimasukkan lagi
ke begnya…”

Kita pun meneruskan perjalanan.

Perhentian berikutnya di stesyen Kluang.

Di sana juga sama, ada pemeriksaan tiket oleh konduktor.

Dengan cepat diperiksa tiket saya, sementara nenek
itu mengeluarkan handbag dari begnya, kemudian dari
dalam handbag itu dia mengeluarkan dompet besar,
dan dari dompet besar itu dia mengeluarkan dompet kecil.

Lalu berturut-turut keluar bungkusan besar, lalu bungkusan
kecil yang di dalamnya masih ada kotak mancis.

Tiket dia keluarkan dari kotak mancis, diperiksa konduktor,
lalu masuk lagi kotak mancis, bungkusan kecil,
bungkusan besar, lalu dompet kecil, dompet besar,
handbag, dan akhirnya masuk beg lagi…”

Keretapi terus berjalan, dan kita sampai di stesyen
Segamat.

Lagi-lagi ada pemeriksaan tiket.

Tiket saya cepat diperiksa, sementara nenek itu
mengeluarkan handbag dari beg, lalu dompet besar,
lalu dompet kecil, lalu dari dalam dompet kecil
dia mengeluarkan….."

Belum sempat si pemuda selesai, hakim membentaknya.

“Hei kamu!! jangan main-main ya!!

Kamu ini cerita atau menipu yang bukan-bukan???

Ini mahkamah tahu!!!

Pemuda itu terus menjawab,


Hah tengok…! Tuan Hakim baru mendengar cerita
yang cuma segini saja sudah marah.

"Sekarang cuba bayangkan saya yang menyaksikan
sendiri perkara itu sepanjang perjalanan dari
JB ke Kuala Lumpur !!!









Kisah di atas lebih kepada rekaan semata mata.

Apapun, dalam kehidupan seharian, tanamkan
semangat sabar terutama bila berhadapan dengan
insan yang lebih berusia ataupun veteran.

Sesungguhnya Sabar Itu Separuh Dari Iman........

Tuesday, July 5, 2011

21 PETUA MURAH REZEKI

1. Jangan sekali-kali lupa untuk menunaikan ibadah kepada Allah

2. Memperbanyakan istighfar

3.Tinggalkan perbuatan dosa

4.Berzikir dan Sentiasa ingat Allah (SWT)

5.Berbakti dan mendoakan ibu bapa

6.Berbuat baik dan menolong orang yang lemah

7.Tunaikan hajat orang lain

8.Banyakkan berselawat

9. Buat kebajikan banyak-banyak

10.Bangun pagi awal (Jangan tidur sampai tengahari)

11.Menjalin silaturrahim

12.Selalu berada dalam keadaan berwuduk

13.Selalu Bersedekah

14. Memberi binatang makan cth: burung,kucing atau ikan

15. Selalu bangun solat malam (tahajud)

16.Selalu menunaikan Solat Dhuha

17.Bersyukur kepada Allah (SWT)

18.Mengamalkan zikir dan bacaan ayat Quran tertentu

19.Selalu berdoa dan meminta pertolongan daripada Allah

20.Berusaha dan berikhtiar sehabis baik

21.Bertawakal dan meletak sepenuh harapan hanya kepada Allah

Amalan-amalan takwa ini menjadi sebab jatuhnya kasih sayang Allah (SWT) , lalu Allah (SWT) limpahi hamba-Nya dengan keluasan rezeki dan rasa kaya dengan pemberian-Nya.Sekian, semoga kita semua dimurahkan rezeki dan hidup dengan penuh keberkatan dan rahmah daripadaNYA. InsyaAllah.

Sumber : facebook rakan-rakan

Sunday, July 3, 2011

Kereta terbaharu BMW dalam Mission Impossible



BENTUK kereta BMW i8.

LOS ANGELES - Siri keempat filem aksi Mission Impossible yang dibintangi oleh aktor Tom Cruise akan memaparkan penggunaan kereta mewah dan berteknologi tinggi, sebuah kereta BMW i8.

Syarikat automotif BMW telah mengesahkan bahawa kenderaan futuristik i8 hibrid elektrik diesel itu buat pertama kali akan muncul dalam filem tersebut.

Paparan treler filem Mission Impossible: Ghost Protocol menunjukkan kereta BMW i8 tiba di Hotel Ritzy, Dubai iaitu lokasi penggambaran filem itu manakala pelakon pembantu, Paula Patton dengan penuh bergaya keluar dari bahagian penumpang.

Kereta BMW i8 yang berharga AS$160,000 (RM481,679) memberikan pemanduan penuh dengan gaya hebat.

Cruise memegang watak sebagai perisik Ethan Hunt dalam filem tersebut.

"Jika anda adalah perisik Ethan Hunt, kenderaan ini sememangnya sesuai di sisinya. BMW i8 menjanjikan kelajuan dari 0 hingga 96.56 kilometer sejam dalam tempoh lima saat.

"Kereta itu dikuasakan dengan 328 kuasa kuda diesel-elektrik yang mempunyai kelajuan tertinggi iaitu 249.45 kilometer sejam manakala bahan api pula 100.58 kilometer untuk 3.78 liter. Dalam erti kata lain, ia merupakan kenderaan perjalanan jauh yang sempurna," jelas pihak BMW. - Agensi

Sumber artikal dari kosmo online

Tomok nmpk ungu....

Walaupun hati jelesss tgk tomok kahwin..tetap nk suh korang tgk gmbar tomok ....hhehhehe...ayat xboleh blah sokmo...kredit untuk blog madammondoq..

majlis perkahwinan tomok dan ayu

majlis kahwin tomok

Awien Heritage ==> tiada kata2 mau diucapkan....hihi

Saturday, July 2, 2011

Tomok Kahwin Sudaaaaaa.....

Selamat sudah Tomok bergelar suami...yang pasti cantik si isteri....sweet sangat...jelessssssss....hakhakhakhak...


gambar pernikahan tomok dan ayu

serius cun giler isteri tomok...mcm rozita che wan pun ada kan???

gambar pernikahan tomok dan ayu


Pelamin

gambar pernikahan tomok dan ayu

Debaran sang suami..huhu

gambar pernikahan tomok dan ayu


Jiwang tapi rockkkkk...

Linkgambar pernikahan tomok dan ayu

Sumber foto dari Hatta Dolmat

Awien Heritage ==> sy mau kahwin jugaaaaaaaaaaaa......hakhakhak