Sunday, January 29, 2012

The Chinese Chicken Chop versi Chef Ku Zangi

Apamacam tajuk tak buleh blah kan.. bukan apa jumaat baru2 ni kitaorang satu family mengidam nak makan Chicken Chop..so kami suarakan la konon2 nak suruh abah bawak kuar makan kat mana2 restoren la kan...best juga time ujan2 layan makanan orang putih ni..hehe...

Apa yang abah kitaorang ckp" makan kat kedai mana best, abah buat lg power, kenyang pun kenyang, lagipun jimat kos.."huhu...meh cni kertas, pen, abah tulis then pergi beli barang2 untuk dibuat Chicken Chop. Awien tak nafikan Abah memang mahir bab2 masak2 ni..bagi korang yang lum tau..abah awien ni keje Offshore hampir 25 tahun diposition masakan..kira2 Chef otai r kat tengah2 laut tu..(puji ckit abah kita hehe)...korang sebut jer apa nak makan konfem dia masak style dia tersendiri...(anak dia jer yang tak tau masak..hearemmmmmmm...hihi) anak dia terer masa air ngan goreng telur jekkk...

Kalau korang nak tau juga..biasa sepanjang bulan puasa adalah waktu paling best kitaorang request makanan yang diidamkan..kerana abah menjadi chef sepenuh masa melayan anak2 dia....panas2 lagi...huhuhuhu....

Eh jom2 layan gambar2 yang sempat disnap semalam :)




Isi ayam yang siap di canaikan...hehe



Untuk hiasan..


Siap untuk dihidangkan...yummy..yummy..


Ini awien punyerrrr...


Chef diberi mandat untuk merasai hasil masakannya..hekhek


Tadaaaaaa...licin.....

Awien Heritage--> apamcm korang berani order tak?????? hehehhe..

6 comments:

~AmyLiana86~ said...

bestnyer kakwin..ayah kakwin pandai mask..chicken chop lok tu..best bangat..

Awien Heritage said...

ayah pandai...anak yer dop nurung sorang pom...hehehe..masak ala kadar buleh ler....

TIM TIM said...

win2...
mitok resipi blh?
hehehe..nk jugak tera wat..

Awien Heritage said...

buleh2..nt ada masa ak akan buat entry pasal resipi chicken chop ni ea....tp serius senang giler wak nim...aq jgn xpandai masak pun rasa boleh buat..hehehehe

TIM TIM said...

heheheh...
aku tggu ya...
tulah tgk dr gambar mcm senang je nk buat...
jgn lupa ya...

Awien Heritage said...

ok tie..mu baca entry terbaru aku tu...pandai2 la mu ejaz biar jd chiken chop mu diri...hehehe